Leke Ve Aknelere Çözüm
Çoğu kadın ve erkek yüzündeki lekelerden oldukça şikâyetçidir. Yaz güneşinin etkisi ile daha çok koyulaşan leke giderme uygulanması için en ideali kış mevsimidir. Kış ayları geldiğinde leke protokolü yapılması tavsiye edilir. Gebelik döneminde de vücutta özellikle yüzde bazı lekeler oluşabiliyor. Bunun yanı sıra bazı ilaçlar, genetik faktörlere bağlı olarak oluşan cilt lekeleri hormonal bozukluk sebebi ile oluşan cilt lekeleri de leke giderme sayesinde giderilebilir. Güneş leke oluşumuna neden olan en önemli faktörlerden birisidir. Leke tedavi yöntemlerinde güneşten korunma oldukça önemli bir konudur. Bu sebepten ötürü leke tedavileri kış aylarında tercih edilmelidir. Az görülen güneş yüz ile doğrudan ve yüksek derecede temas etmediği için lekelerin giderilmesi daha kolaydır.
Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?
Leke tedavisi için kullanılan tek bir tedavi yöntemi mevcut değildir. Kişinin cilt yapısına, lekenin derinliğine bağlı olarak tedavi yöntemleri değişebiliyor. Lekeleri gidermek amacıyla bir ya da biden fazla leke giderme işlemi kullanabilmek mümkündür. Leke tedavisi olunurken güneşin UV ışınlarından korunmak, tedavinin daha kolay ve daha kısa süreli olacağı bilinir.
Akne Protokolü
Akne ve sivilce izi tedavisi, vücudun çeşitli yerlerindeki akne ve sivilcelerin giderilmesinde tıbbi cihazlar kullanılarak, cildin arındırılması ve temizlenmesidir. Sivilce veya akne, kadın veya erkek hemen hemen herkesin yaşadığı bir cilt sağlığı sorunudur. Akne ve sivilce izlerinin tedavisi her zaman kişiye özel ve kişiye uygun tedavi yöntemi gerektirir. Bazı kişiler hayatlarının her döneminde, özellikle ergenlik döneminde bu akne sorununa maruz kalabilir. Sivilce izleri kimsenin hoşuna gitmediği lekelerdir. Sivilce sorunu için bazı medikal uygulamalar ve yöntemler vardır. Bu hoşlanılmayan leke ve izlerden kurtulmak mümkündür.
Akne (sivilce) nedir?
Ciltte bulunan yağ bezleri, cildin nem dengesini sağlamak için yağ üretmek ile görevlidir. Akne, yağ bezi kanallarının cildin yüzeyine ulaştırması gereken yağ ile tıkanması ile oluşabilen durumdur. Ergenlik dönemi, akne oluşumunun en yoğun yaşandığı dönemdir. Hormonal dengeler ergenlik çağı ile birlikte hızlı bir değişime uğrarlar. Bu dönemde çok fazla akne ve akne izlerine maruz kalan ciltler yetişkin dönemine de uzatabilir.
Akne izi ve akne tedavisi aynı sorundan kaynaklanır fakat iki ayrı cilt sorunudur.
Akne oluşumunun sebepleri:
Akne oluşumu kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir. Cilt tipine ve yaşa bağlı olarak da bu sorunlar meydana gelir.
Akne Vücutta Hangi Bölgelerde Çıkar?
Genel olarak akne tedavisi yüz bölgesine uygulanır. Ancak yüz dışında bölgelerde de akne ve sivilceler çıkabilir. Bunlar;
Özellikle kalça üzerinde çıkan sivilceler tıpkı yüzde çıkan akneler gibi rahatsızlık verir. Ciltte kaşıntıya neden olabileceği için kadın ve erkekler bu durumda çok rahatsız olur.
Akne Tedavisi
Ciltte oluşan akne ve sivilcelerin tedavi yöntemleri vardır. Cilt tipine uygun olan yöntemlerle bu sivilce ve akne izlerinden kurtulmak mümkündür. Öncelikle yapılması gereken şey cildin nem dengesini bozmadan, aşırıya kaçmadan temizlenmesini sağlamaktır. Cildi çok kurutan bakımlardan uzak durulmalıdır. Temizleme esnasında dikkatli ve hassas davranılması gerekir. Genel olarak cilt bakım uzmanlarınca tedavi edilmesi daha sağlıklı olacaktır.